Program ambulatoriu: L-V 10:00-21:00
Program spitalizare de zi: 12:00-21:00

Sarcina este o perioadă minunată în viața unei femei, dar și o perioadă în care trebuie să fie mai atentă la sănătatea și siguranța ei și a bebelușului. În acest articol, vom discuta despre câteva sfaturi importante pentru a asigura siguranța în timpul sarcinii.

  1. Consultați medicul dumneavoastră: Dacă sunteți însărcinată, este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și a bebelușului, așadar, consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe orice nouă activitate sau a lua orice medicament.
  2. Alimentația sănătoasă: În timpul sarcinii, este important să mâncați alimente sănătoase și echilibrate. Evitați alimentele procesate sau cu conținut ridicat de zahăr sau grăsimi saturate. Înlocuiți-le cu fructe, legume, carne slabă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.
  3. Evitați substanțele toxice: Unele substanțe chimice pot fi periculoase pentru făt, așadar, evitați expunerea la substanțe toxice, cum ar fi vopselele și solvenții, în special în primul trimestru al sarcinii.
  4. Exercițiile fizice: Exercițiile fizice regulate în timpul sarcinii vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea și să vă pregătiți pentru naștere. Încercați să faceți cel puțin 30 de minute de exerciții ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau yoga prenatală.
  5. Odihna: Odihna adecvată este importantă pentru sănătatea dumneavoastră și a fătului. Încercați să dormiți cel puțin 7-8 ore pe noapte și să vă odihniți în timpul zilei atunci când este nevoie.
  6. Evitați alcoolul și tutunul: Alcoolul și tutunul pot fi dăunătoare pentru făt, așadar, evitați consumul acestora în timpul sarcinii.
  7. Îngrijirea igienei personale: În timpul sarcinii, este important să aveți grijă de igiena personală, cum ar fi spălarea mâinilor și evitarea contactului cu persoanele bolnave.

În concluzie, sarcina este o perioadă importantă și trebuie să vă asigurați că vă ocupați de sănătatea dumneavoastră și a bebelușului. Consultați medicul dumneavoastră, mâncați alimente sănătoase, faceți exerciții fizice ușoare și evitați substanțele toxice

 

Leave a Reply

Chestionar satisfactie

În vederea aprecierii îngrijirilor medicale pe care le-ați primit în spitalul nostru și a creșterii calității acestora,vă rugăm să aveți amabilitatea de a răspunde întrebărilor din chestionarul de mai jos.

Vă rugăm să fiți sinceri și să alegeţi varianta care descrie cel mai bine situaţia dumneavoastră !

NU TREBUIE SĂ COMPLETAȚI NUMELE SAU PRENUMELE DUMNEAVOASTRĂ !!!

ACEST CHESTIONAR ESTE ANONIM !!! (Informaţia obţinută nu va fi asociată cu niciodată dumneavoastră.)